'Her şeyden sorumsuz bir cumhurbaşkanlığı var'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: - "Şu anda cumhurbaşkanı yapılan hiçbir şeyden sorumlu olmuyor. Hiçbir şekilde yargılanacak durumu olmuyor. Her şeyden sorumsuz bir cumhurbaşkanlığı var. Yeni sistemde attığı her imzadan sorumlu, hukuki, siyasi, cezai sorumlulukları var. Hangisi diktatör? Sorumluluğu olan mı olmayan mı?"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2017 23:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Her şeyden sorumsuz bir cumhurbaşkanlığı var'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şu anda cumhurbaşkanı yapılan hiçbir şeyden sorumlu olmuyor. Hiçbir şekilde yargılanacak durumu olmuyor. Her şeyden sorumsuz bir cumhurbaşkanlığı var. Yeni sistemde attığı her imzadan sorumlu, hukuki, siyasi, cezai sorumlulukları var. Hangisi diktatör? Sorumluluğu olan mı olmayan mı?" dedi.

Özhaseki, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu ile Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yerleşkesindeki düzenlenen programa katıldı.

CHP'nin 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliğiyle ilgili söylemlerini eleştiren Özhaseki, "Cumhuriyet elden gidiyor diyorlar, gitmiyor. Merve Kavakçı başörtülü girdi meclise, laiklik de cumhuriyet de elden gidiyordu. Şimdi meclisin yarısı başörtülü yarısı açık, ne oldu rejim, cumhuriyet, laiklik elden mi gitti? Herkes kolkola girip geziyor." diye konuştu.

Yeni anayasanın milletin ve ülkenin geleceği açısından önemli olduğunu savunan Özhaseki, halk oylamasına sunulacak 18 maddenin içeriğinde cumhurbaşkanına yeni yetkiler verilmediğini belirtti.

Özhaseki, yeni anayasanın cumhurbaşkanlığı makamına sorumluluk yüklediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı kral oluyor diyorlar. Cumhurbaşkanına 18 madde içinde ne yetki veriliyor. Meclise bütçeyi sunar, kararname çıkarır. Kararname kanunun altındadır, belli konularda çıkar. Kararname ile kanun çelişirse de kanun üsttedir. Şu anda cumhurbaşkanı yapılan hiçbir şeyden sorumlu olmuyor. Hiçbir şekilde yargılanacak durumu olmuyor. Her şeyden sorumsuz bir cumhurbaşkanlığı var. Yeni sistemde attığı her imzadan sorumlu, hukuki, siyasi, cezai sorumlulukları var. Hangisi diktatör? Sorumluluğu olan mı olmayan mı? El insaf niye bu kadar yalan söylüyorsunuz. 'Gensoru kalkıyor' diyorlar. Zayıf hükümetler döneminde bile 261 gensoru verilmiş sadece iki tanesi tutmuş. Onu da iktidar istediği için."

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimine değinerek, tüm terörist saldırılara rağmen Türkiye'nin dimdik ayakta olduğunu vurguladı.

İş adamlarından istikrara sahip çıkmalarını isteyen Hisarcıklıoğlu, birlik ve beraberliğin sürmesi durumunda Türkiye'nin hızlı şekilde büyümeye devam edeceğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da hain bir darbe girişimi yaşadık. Türkiye'nin başına gelenler başka ülkenin başına gelseydi hiçbiri ayağa kalkamazdı. Ama biz dimdik ayaktayız. Değil 7'si, 70'i bir araya gelse yine bizi yıkamazlar. Biz bu toprakları bedel ödeyerek kazandık, bu zenginliği de bedel ödeyerek kazandık. Onun için kimseye kolay kolay bırakmayız. Allah'ın izni ile biz istikrarımıza sahip çıkmaya devam edersek, birlik ve beraberliğimizi bozmazsak bizi kimse tutamaz."

Konuşmaların ardından Nevşehir'de gelir ve kurum vergisi rekortmenlerine plaketleri takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber